Gerdek gecesinde ne yapılmalı

Bi çok kişi gerdek gecesinde ne yapılmalı bilmiyor olsa gerek, sık sık aramalarda karşıma çıkıyor.. Bende bu konu hakkında bilgi vermek istedim.. Fakat o kadar bilgiye sahip olmadığım için bi kaç siteden alıntı çalıntı artık ne derseniz.. Daha fazla laf kalabalığı yapmadan konuya geçelim..

Ktü Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Gör, Türk çiftlerin çoğunun cinsellik hakkında bilgisiz olduğunu bundan dolayıda gerdek gecesinde büyük sorunlar yaşandığını söylemiş..

Prof. Atilla Gör, gerdek gecesi için yardımcı olabilecek danışmanlık merkezleri kurulması gerektiğini, bu danışmanlık olayının gerdek gecesinde yaşanan sorunların çoğunluğunun çözüleceğini ve cinsellik ile ilgili konuların utanılacak olaylar olduğu düşüncesinin azalmaya başladığını belirtmiş..

Ayrıca Prof. Atilla Gör şunları ifade etmiş:

“Ayrılığa neden oluyor:

Türkiye’de çiftlerin büyük bir bölümü, cinsellik ile ilgili bilinçsiz olduğu için ilk gece büyük sorunlar yaşanıyor.

Kadınlarda ilk gece korkusu erkeklere göre daha fazla. Erkeklerde de başarısız olurum düşüncesi hakim.

Erkeklerde özellikle çevrenin merakı, bu düşüncenin artmasına neden oluyor. Gerdek gecesinde birleşemeyen birçok çift var. Bununla ilgili olarak bize çok sayıda hasta başvurdu.

Bunların arasında aylarca birlikte olamayan çiftler var. Bu olay daha sonra aile içinde sorunlara neden oluyor ve çiftler arasında ayrılıklar yaşanıyor.

Danışmanlık merkezi kurulmalı

Gerdek gecesi ile ilgili olarak çiftlerin kesinlikle bilgi sahibi olması gerekir. Çiftlere gerdek gecesinde yardımcı olmak için danışmanlık merkezleri kurulmalıdır. Normal şartlar altında bu tür bilinçlendirme çalışmaları yapılsa, yaşanan sorunların birçoğu ortadan kalkacaktır. Üzerlerinde baskı olmayan çiftlerde ilk gece çok rahat geçmektedir.”

Diğer yandan … sitesinde yapılan ankete göre 1469′nin; Yüzde 3’nün ailesinden, yüzde 72’sinin arkadaşlarından ve yüzde 25’inin de kitap ve dergilerden gerdek gecesi hakkında bilgi edindiği belirlenmiş..

gerdek gecesi ne yapılır
Ayrıntılı bilgi için üstteki yazıyı ziyaret ediniz..

2 Responses to "Gerdek gecesinde ne yapılmalı"

  1. ben gerdek gecesinden çok korkuyorum :(

    YanıtlaSil
  2. gerdek gecesi ne yapacağımı bilmiyorum

    biri bana ne yapacağımı en ince ve püf noktasına kadar anlatsa çok güzel olur

    YanıtlaSil