
Yabani elma, Ihlamur, Siyah nohut, Tarak otu, Kimyon, Köknar, Gül, Sarmısak, Zeytinyağı
Hazırlanış Şekli:
Yabani elma çiçeği suda demlendikten sonra süzülerek dinlendirilir. Elde edilen sıvı önceden hazırlanan ıhlamur suyu ile karıştırılarak tedavi süresince günde üç bardak içilir. Elde edilen lapa ile de vücudun kireçlenen ma-haline masajdan sonra yakı olarak sürülür.
Siyah nohut, tarak otu ve kimyondan zeytinyağlı yemekler pişirilir. Hazırlanan bu tür yemekler tedavi süresince haftada üç gün yenir. Mideye ağır geldiği taktirde üstüne gül şerbeti içilir.
Köknarın tomurcukları suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen bu sıvıya batırılan pamuklu bir havlu ile vücuda masaj yapılır. Bu sıvıdan yatmadan önce de vücudun hasta yerlerine pişirilmiş sarmısak lapası ile birlikte sürülür.
Kaynak: genelsaglikmerkezi.com
0 Response to "Kireçlenme tedavisi"
Yorum Gönder